Korte nieuwsberichten - Archief

April 2022


KOM IN ACTIE EN WANDEL VOOR EEN ANDER : HEUVELLAND 4-DAAGSE 2022

Na 2 jaar niet te zijn doorgegaan in verband met COVID, gaat de Heuvelland 4-daagse dit jaar gelukkig wel weer van start en wordt gehouden van 11 t/m 14 Augustus. Onder het motto 'wandel voor een ander' loopt ons team ook dit jaar weer om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor onze projecten in Pangandaran. 
Lijkt deze 4-daagse wandelbelevenis je een mooie uitdaging en ben je van plan om deze te gaan lopen, meld het ons dan. Kom in actie, wandel  ook voor een ander en zamel geld in voor onze projecten.  Alvast heel erg bedankt!  meer informatie ==>

 

TAKJIL

De ramadan: een bijzondere tijd van delen en saamhorigheid. Een van de tradities tijdens de ramadan is de takjil waarbij rond zonsondergang snacks worden uitgedeeld op straat aan voorbijgangers. Vandaag organiseerde onze stichting de eerste van vier takjils. Voor Grand Pangandaran deelde ons team samen met een aantal van de kinderen 600 porties Dadar Gulung uit, een soort cake met banaan. Binnen een kwartier was het gedaan, alles op.

 

INKOPEN VOOR IDUL FITRI

Shoppen voor Idul Fitri. In Purwokerto werden de traditionele setjes nieuwe kleding voor de groep sponsorkinderen/studenten bijelkaar geshopt. Vandaag werden alle spullen voor de extra en feestelijke voedselpakketten gekocht op ons vaste adres, een tussenhandel in Pangandaran, voor de groep oma's en opa's. Daarnaast kunnen zij ook nog kiezen tussen een mooie sarong of kleding.

 

 

UPDATE SPONSOR EEN KIND PROJECT

               

Het is vanaf 04-04-2022 mogelijk om een kind voor een deel te sponsoren. de onderverdeling is alsvolgt: educatie - levensonderhoud - naschoolse activiteiten. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om een kind volledig te sponsoren. Zo maken we het nog transparanter waar uw donatie aan besteed wordt.

Meer informatie: https://meraihbintang.info/Sponsor-een-/kindhttps://meraihbintang.info/Sponsor-een-/kind/Wachtlijst
 

WACHTLIJST ADOPTIE OPA SUYUD & OMA SAMIJEM

Opa Suyud is 97 jaar oud en kan niet meer werken gezien zijn fysieke gesteldheid en leeftijd. Hij woont helemaal alleen, heeft geen familie, in kampong Wonoharjo. Voor voedsel is hij afhankelijk van wat hij krijgt uit de gemeenschap. Opa Suyud heeft dringend hulp nodig om zo zijn laatste levensjaren wat makkelijker te maken.  Adopteer opa Suyud. Download hier het adoptie formulier

 

Door een oma of opa te adopteren voor € 20 per maand voorzie je in zijn/haar dagelijkse voedselbehoefte. Als stichting zorgen we er verder voor dat de opa/oma 1x per maand wordt bezocht, houden we via de gemeenschap van de kampong waar hij/zij woont een vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat als hij/zij hulp nodig heeft of naar de dokter moet of medicijnen nodig heeft hij/zij deze krijgt.

 

Oma Samijem is 84 jaar oud en blind. Zij woont in kampong Purbahayu, ongeveer 4 kilometer van ons dorp gelegen. Een oude man uit het dorp heeft haar een beetje onder zijn hoede genomen maar hij is ongeveer net zo oud en kan ook niet meer werken. Oma Samijem is alleen heeft geen kinderen of verdere familie. Ook zij heeft dringend hulp nodig. Adopteer oma Samijem. Download hier het adoptie formulier