Korte nieuwsberichten - Archief

Oktober 2021
 


PROJECT: OPKNAPPEN WARUNG OMA ESIH & OPA TARMAN

Nieuw project: opknappen warung

 

BESTEL NU: FOTO WANDKALENDER JAVA 2022

 

€ 12,50 per stuk exclusief verzendkosten.

De hele opbrengst is bestemd voor onze voedselpakketten & maaltijd boxen acties!

 

NIEUWE EN AANGEPASTE PROJECT PAGINA'S WEBSITE

 

CAMPAGNE WEES WIJS - WILDE GANZEN & BETTER CARE NETWORK!

Zes miljoen kinderen wereldwijd wonen in een kindertehuis. Vóór de pandemie reisden naar schatting 10.000 Nederlandse vrijwilligers en stagiares, met de beste bedoelingen, naar deze tehuizen. Ze komen daar om te helpen, maar brengen helaas schade toe aan de kinderen die er opgroeoen. Het komen en gaan van vrijwilligers verergert hun hechtingsproblemen. Daarom startten Wilde Ganzen en Better Care Network in September de campagne Wees Wijs. Daarmee maken ze jongeren bewust van de negatieve effecten van vrijwilligers werk en stage in kindertehuizen en informeren ze hen over verantwoorde opties. Want gelukkig zijn er ook vele vormen van (nationaal en internationaal) vrijwilligerswerk die wél een goed idee zijn! De vrijwilligerstest op https://weeswijs.nu/ helpt jongeren bij het vinden van vrijwilligerswerk dat écht bijdraagt aan lokale gemeenschappen.  Meer weten? U kunt de campagne volgen via FacebookInstagramTwitter of neem een kijkje op www.weeswijs.nu en help de boodschap verspreiden.

 

ELKE WOENSDAG VERPLICHTE CORONA ZELFTEST

SURYADI'S SCHOOL SD MERAIH BINTANG:

De leerlingen en leraressen van onze lagere school ondergaan iedere woensdag een verplichte corona zelftest!

De klassen draaien, in verband met de thans geldende corona voorschriften, op halve kracht. Dit betekent maximaal 15 leerlingen die 3x per week 3 uur off-line les krijgen. Voor de andere 3 schooldagen geldt nog steeds homescholing.

 

CORONA UPDATE: HOE STAAT INDONESIE ER NU VOOR?

  • In Indonesië geldt nu een vaccinatie plicht.
  • Vaccineren in Indonesië is helemaal gratis!
  • Bijna heel Indonesië is laag risicogebied op een paar plekjes na (zie kaart).

De pandemie in Indonesië lijkt steeds beter onder controle. Besmettingscijfers blijven dalen en de vaccinatiegraad groeit gestaag, 49% van de beoogde inwoners heeft een eerste prik gehad en 27% is volledig gevaccineerd. In Jakarta en op Bali liggen die cijfers nog veel hoger, zo'n 90% (1e) en 70%(2e). Dagelijks worden er gemiddeld meer dan anderhalf miljoen prikken gezet.

De cijfers: (tussen haakjes de cijfers van vorige week)

Covid-19 risico indicator (per regentschap):

Groot risico 0 (0), matig 11 (31) laag 500 (481) geen risico 3 (2)

De regentschappen die nog een matig risico kennen betreffen Medan, tweedistricten in Aceh, Belitung, Purbalingga in midden Java, Tanah Toraja, centraal Sulawesi, twee districten in noord Kalimantan en Puncak in Papua. Bali is inmiddels volledig laag-risico. Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen 1.800 (2.700)

Vaccinaties 1e prik 92 (85) miljoen, 2e prik 52 (48) miljoen.

Bron Merapi Tour & Travel | Meraih Bintang

 

STICHTING MERAIH BINTANG STEUNEN KAN NU OOK VIA QR CODE

 

UITDELEN 200 MAALTIJD BOXEN

De maaltijd boxen actie van 30 september 2021. Ons team deelt 200 maaltijd boxen met rijst, noodles, een ei en sambal uit aan straatverkopers, becak rijders, plastic en afval verzamelaars in Pangandaran. www.meraihbintang.info Help ons helpen!