Korte nieuwsberichten - Archief

Juli 2021
 


 

LOOP ACTIE ROSELDA VAN CANN!

Vanaf 9 augustus loop ik in 5 dagen 50 km. Aan het einde hoop ik samen met mijn vriendinnen in totaal 100 km te wandelen. Wij wandelen met dit initiatief geld bij elkaar voor een specifieke project van Meraih Bintang. Wij hopen daarmee schoolspullen voor kansarme kinderen & de opleiding van Ulfa bij elkaar te lopen. Je gift is zeer welkom. Via geef.nl/actie kun je direct doneren. Alvast heel erg bedankt, Roselda van Cann

 

FOTOWEDSTRIJD #meraihbintang10jaar

Stichting Meraih Bintang bestaat dit jaar 10 jaar en wie jarig is die trakteert! Omdat reizen naar Indonesië nog steeds niet mogelijk is in verband met corona, organiseren we een foto wedstrijd via onze Facebook pagina. Win een prijs voor je beste foto!

Wat doen we allemaal tijdens het maken van een reis? Juist, heel veel foto's maken. Mooi om herinneringen op te halen of in een album te plakken. Wij hebben nog een ander idee voor je reisfoto's.
Doe mee aan onze fotowedstrijd en plaats je beste, leukste, mooiste of meest ontroerende foto(s), die je tijdens een reis naar Indonesië en/of Pangandaran gemaakt hebt, als reactieop de post "FOTOWEDSTRIJD" op onze Facebook pagina onder vermelding van hashtag #meraihbintang10jaar.

Vertel vervolgens in het onderschrift kort waarom je juist voor die foto gekozen hebt. De foto's & onderschrift met de meeste 'likes' verzamelen we in een top 5 voor de categorie Pangandaran en de categorie Indonesië. Je mag met meerdere foto's (maximaal 3 stuks) meedoen. Wel graag steeds in een nieuwe reactie op de post "FOTOWEDSTRIJD".  Mobiliseer vervolgens zoveel mogelijk vrienden, familieleden, collega's, sportmaatjes etc om JOUW foto te 'liken'.

Het bestuur van onze stichting kiest op 6 augustus uit die top 5 de winnaar in de categorie Pangandaran. Onze partner Merapi Tour & Travel kiest de winnaar in de categorie Indonesië. Selfies zijn uitgesloten maar denk bijvoorbeeld aan categorieën zoals locals, natuur, kinderen, wildlife en fun. 

Onze stichting en Merapi Tour & Travel stellen ieder één exemplaar van het mooie boek "Trek in Indonesië", geschreven en samengesteld door Flip Stoltenborgh, ter beschikking ter waarde van € 34,50 aan de winnaars in beide categorieën. 

Je kunt van 23 juli 2021 t/m 4  augustus 2021 jouw foto(s) (maximaal 3 stuks) plaatsen. Op 6 augustus 2021 maken we de twee gelukkige winnaars bekend. 

 

VACCINATIES

Vandaag, woensdag 14 juli, is in kampong Bulak Laut, Pangandaran, RT 06 gestart met vaccineren. Ze doen het er anders dan hier in Nederland. Men komt naar- en start in een wijk (RT) en blijft daar gedurende 1 week. In die week kan een ieder die in die wijk woont en ouder is dan 12 jaar zich melden voor een vaccinatie. Vervolgens gaat het prikteam na 1 week verder naar de volgende wijk etc. Op de foto: Lutfi, een jongen uit ons sponsor een kind project met astma. Hij was vanmorgen de eerste die gevaccineerd werd. Het begin is gemaakt ....

 

 

 

 

 

 

 

SURYADI

No matter how long
you've been gone, we
will never forget your
birthday. Missing you
so much...

The Meraih Bintang Foundation,
Vincent, Darto, Juniah, Loek & Anita
eMBi Teamwork & eMBi kids

 

ULFA

Ulfa is net als Sri en Shinta in mei geslaagd voor de hogere middelbare school. Op 26 juni heeft ze toelatingsexamen gedaan en is toegelaten aan de UNPAD universiteit in Pangandaran om verpleegkunde te gaan studeren. Dit is een opleiding van 4 jaar. We zoeken nog sponsors die Ulfa hierbij willen helpen. Meer informatie... 
 


 

 

 

INDONESIE OP RAND VAN CATASTROFE DOOR DELTA VARIANT

Indonesië 'op de rand van catastrofe' door deltavariant. In Indonesië lopen de besmettingen met de deltavariant van het coronavirus uit de hand. Volgens het rode kruis staat het land op de rand van een catastrofe.   Bron: NOS Nieuws ... lees verder   Bron foto: Leeuwarder Courant


Help ons helpen en doe een donatie voor voedselpakketten makkelijk en online of via NL19INGB0653210191 o.v.v. voedselpakketten corona. Uw hulp is heel hard nodig! Alvast hartelijk bedankt!

 

LEER/WERK PROJECT VISSERS

Dit is een project voor het verschaffen van werk aan vissers in Pangandaran zonder boot ter vergroting van hun zelfredzaamheid en  die het vak doorgeven aan de jongere generatie die graag het vak willen leren! We hebben dit project uitgebreid door de aankoop van een 3de, dit keer grotere 150 cm brede, boot: de eMBi Star. Op zondag 25 juli is de boot, zoals dat traditie is, ingezegend door de dorpsoudsten uit de verschillende kampongs en maandag vertrok ze voor haar eerste 4-daagse succesvolle vistrip met een mooie vangst welke we via de vis cooperatie in Pangandaran hebben verkocht.

  

 

LOCKDOWN

Helaas  is  Pangandaran sinds 29 juni weer in lockdown - voorlopig tot 20 juli a.s. Dit is in verband met het snel oplopende aantal besmettingen door de Indiase delta variant. Lees er hier meer over!