Korte nieuwsberichten

Juni 2019

 


 

 • ARI GESLAAGD VOOR DE HOGERE MIDDELBARE SCHOOL!
  Ari, een van de kinderen uit ons sponsor een kind project, is geslaagd voor de hogere middelbare school! In overleg met en dankzij zijn sponsors kan Ari verder studeren. Hij heeft gekozen voor de studie agricultuur/bosbouw aan het PBI instituut in Bogor. Heel veel succes Ari; we zijn ontzettend trots op je!

   

 • GRADUATION DAY TK MERAIH BINTANG SCHOOLJAAR 2018-2019
  Zaterdag 22 juni was het "graduation day" 2018-2019 voor maar liefst 86 kinderen op TK Meraih Bintang. Alle 86 kids stromen in het nieuwe schooljaar door naar de 1e klas van verschillende lagere scholen in Pangandaran. We wensen hen allemaal heel veel succes en zullen ze echt gaan missen.... Maar nu eerst lekker vakantie!!!   

 • IBU DIMAS VERKOZEN TOT TEACHER OF THE YEAR!
  Ibu Dimas is door haar collegaes en ons bestuur in Pangandaran verkozen tot teacher of the year TK Meraih Bintang. Namens ons allemaal heel hartelijk gefeliciteerd Ibu Guru Dimas!

 


 

 

 

 

 • IN  BEELD!
  Dankzij de gulle gift van 2 sponsors konden we onlangs een beamer en een 98" scherm kopen. Nu kunnen we niet alleen samen met de kinderen een filmpje kijken maar kunnen we deze ook gebruiken op school en in ons skill center bijvoorbeeld voor het geven van PowerPoint presentaties.

   

 • GETROUWD: IBU RISKA!
  Vandaag, 14 juni, is een blije dag want vandaag is onze juf, Ibu Riska, getrouwd met haar Azis onder toeziend oog van Darto, Juniah en de rest van ons team in Pangandaran uiteraard. Namens ons allemaal bij stichting Meraih Bintang wensen we hen samen heel veel geluk, gezondheid, wijsheid en voorspoed toe!
   

 • NU TE KOOP: UNIEKE eMBi SLEUTELHANGERS!
  De sleutelhangers zijn door 1 van onze juffen in Pangandaran ontworpen en handgemaakt van oude kranten. Iedere sleutelhanger is hierdoor uniek. Ze zijn verkrijgbaar in 6 kleuren en van elke kleur hebben we 10 stuks. Ze kosten €4 per stuk inclusief verzendkosten binnen Nederland (voor verzending naar het buitenland: op aanvraag). De opbrengst is bestemd voor ons schooluniformen fonds voor kansarme kinderen. Interesse? Laat het ons weten via e-mail!

   

 • WIL JIJ HÈT VERSCHIL MAKEN IN HET LEVEN VAN EEN KIND?  
  Spreekt het sponsoren van een kind jou ook aan maar kun je het maandelijkse bedrag niet alleen opbrengen? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld samen met familie, vrienden, buren, school, klas, collega’s of leden van je sportclub 1 of meerdere kinderen sponsoren. Neem contact met ons op via e-mail voor meer informatie. Momenteel is 1 jongentje in afwachting van een sponsor (categorie lagere school).

            

 • DONEER EEN SCHOOLUNIFORM!
  Waar het in Nederland vanzelfsprekend is om naar school gaan, is dat in Indonesië verre van het geval. Een kind heeft nodig: 4 schooluniformen (regulier, batik, sport, scouting: deelname aan scouting is vanaf de lagere school verplicht in Indonesië) + 1 paar zwarte schoenen + 2 paar witte sokken + 1 goede kwaliteit rugzak + registratiekosten school + schoolbenodigdheden zoals boeken, pennen, etui, potloden, gum, schriften e.d. Voor heel veel ouders in het gebied waar wij actief zijn is dit bedrag niet op te brengen. Zij kunnen maar ternauwernood het hoofd boven water houden en voorzien in de voedselbehoeftes van hun gezin. School wordt door hen daarom gezien als een luxe. Het minimum loon 2019 voor de provincie West-Java is vastgesteld op IDR 1.668.372 per maand, omgerekend is dit € 104,70. Voor de families die wij helpen ligt het inkomen per maand helaas een heel stuk lager. Pangandaran is van oudsher een vissersgemeenschap. Dit betekent dat de economische status laag is en de inkomens zeer onregelmatig zijn. Ieder jaar zoeken wij daarom naar sponsors die hen een handje willen helpen door een of meerdere schooluniformen te doneren zodat wij een groep kansarme kinderen in Pangandaran kunnen helpen en daarmee ook hun familie. Immers, een kind wat naar school gaat, heeft meer kans op een betere toekomst! 1 schooluniform kost € 12,50  Online doneren kan hier Alvast heel hartelijk bedankt!

 

 • WANDEL VOOR EEN ANDER!
  Ons wandelteam, bestaande uit Lokito (penningmeester), Vincent (secretaris) Joost, Elsbeth, Jose en Hanny (vrijwilligers), loopt ook dit jaar ter nagedachtenis aan Suryadi onder het mom van "wandel voor een ander" de 32ste editie van de Heuvelland 4-daagse welke van 8 t/m 11 Augustus a.s. in en om Valkenburg gehouden wordt. Het doel dit jaar is om geld in te zamelen voor uitbreiding van onze school voor kansarme kinderen in kampong Bulak Laut. Wil je hen steunen en sponsoren dan kan dit heel makkelijk en veilig online via onze actiepagina bij geef.nl of per bank: NL 19 INGB 0653210191 t.n.v. Stichting Meraih Bintang o.v.v. heuvelland 4-daagse 2019. Namens ons wandelteam alvast heel hartelijk bedankt.