Bezoek Charles en Bianca Deug

Tijdens onze reis terug naar onze roots hebben mijn zus en ik op Java o.a. Bandung, Surabaya, Malang en Pangandaran bezocht.

Pangandaran bezochten we nu voor de 4e keer. De eerste keer in 2005 was natuurlijk voordat Pangandaran door de tsunami getroffen werd. Tijdens de bezoeken in 2009 en 2010 konden wij duidelijk zien hoe groot de impact van de tsunami was geweest, hoe hard er aan herstel gewerkt werd en hoe groot de behoefte aan ondersteuning was. Kort daarna ben ik donateur van Meraih Bintang geworden.


Voor onze reis heb ik contact opgenomen met de stichting en gevraagd of een bezoek aan de kleuterschool mogelijk was. Natuurlijk kon dat, en afgesproken werd dat we 21 april om 08.30 verwacht werden. We werden verwelkomd door Ibu Tia en zij vertelde ons dat de kinderen heel zenuwachtig en opgewonden waren toen wij ineens bij het hek verschenen. Dat hebben we geweten. Enthousiaste kreten en ongeveer 90 handjes schudden. Daarna met z’n allen in het grootste lokaal. Wij mochten horen en zien wat ze hadden geleerd. Na de eerste zenuwen werd er luidkeels gezongen en werd door een kleinere groep meisjes een traditionele dans opgevoerd. Fantastisch! Echt heel goed. De kinderen reiken echt naar de sterren.

Als extra verrassing voor de kinderen was er van ons voor iedereen een lekker ijsje tot slot. Uiteraard was dit van tevoren besproken met de stichting en perfect geregeld door de staf ter plaatse. Ook enige kinderen in de directe omgeving van de school die nog niet mogen/kunnen toetreden werden niet vergeten. Wij hadden ook nog enige puzzels en stickervellen meegenomen, dus mogelijk worden Jip en Janneke ook in Pangandaran wereldberoemd.

Met Tia en Darto (coördinator) daarna het onlangs aangekochte huis bezocht, waarmee uitbreiding van diverse activiteiten mogelijk wordt. Het verschil tussen het bestaande huis en de artist-impression van het huis zoals het de bedoeling is, is nu nog erg groot. Het plan ziet er echter geweldig uit.

Van Tia en Darto ter afsluiting nog een drankje en een lekker hapje bij het naastgelegen leerproject voor de moeders gekregen, waarbij een gloedvol betoog voor ondersteuning van de school en/of het sponsoren van een kind mooi aansloot bij de hete thee/koffie. Tia en Darto, samen met het gehele team: TOPPERS ! Bedankt voor alles wat wij hebben mogen zien, en een oproep aan de lezers: blijf dit goede werk ondersteunen en/of wordt donateur.

Terima kasih, Bianca en Charles Deug