Extra giften

Naast de maandelijkse bijdrage voor je sponsorkind(eren) kun je iets extra's geven. Een gift voor de verjaardag van het kind of een gift bij Idul Fitri was al bekend en door ons als stichting geïntroduceerd. Hieronder geven we je daarnaast graag nog enkele andere suggesties. De bijdragen zijn uiteraard geheel vrijblijvend!VERJAARDAGSGIFT
We adviseren een verjaardagsgift van € 25 per jaar met een maximum vanl € 100.

Als stichting kiezen we ervoor om de sponsorkinderen op individuele basis geen verjaardagscadeautje te geven. In plaats hiervan houden we de bijdragen van de sponsors apart en organiseren 1x per jaar, tijdens een vakantie of feestdag/feestdagen, een leuke educatieve activiteit of uitje voor alle kinderen waarvan na afloop aan de sponsors verslag wordt gedaan.

 


 

GIFT VOOR IDUL FITRI
We adviseren een gift voor Idul Fitri van € 25 per jaar.

Idul Fitri is het belangrijkste jaarlijkse familiefeest in Indonesië. Stichting Meraih Bintang zorgt als te doen gebruikelijk voor klein geld in nieuwe biljetten als kleine traditionele attentie voor alle eMBi kids die deelnemen aan de Ramadan. De kinderen kunnen dan van het geld iets lekkers kopen om te delen met hun vriendjes. Ook is het traditie om met Idul Fitri een setje nieuwe kleren te kopen en lekker samen te eten. Ook hier wordt middels de bijdrage voor gezorgd. Na afloop wordt via de nieuwsbrief verslag gedaan. 

 


 

GIFT VOOR HET GEZIN
Je kunt al een gift voor het gezin doen vanaf € 25 per jaar.

Deze gift is bedoeld voor de verbetering van de leefomstandigheden van je sponsorkind. Denk aan reparaties aan het huis of verbeteringen van de watervoorziening, het sanitair, aanschaf van bijvoorbeeld een bed of matras, kippen, huishoudelijke producten, etc. Maar kan bijvoorbeeld ook een aanvulling zijn op de voedselvoorziening bijvoorbeeld door het aanschaffen van een zak van 25 kg rijst, grote doos noodles enz. Ons team speelt hierin een adviserende rol voor wat betreft de besteding en inventariseert wat het meest nodig is. 

 

 


PROJECTGIFT
Je kunt al een projectgift doen vanaf € 100 per jaar.

Deze gift wordt bijvoorbeeld gebruikt voor kosten van het onderhoud van de school, aanschaf van schoolmeubilair, boeken, schriften, pennen, muziekinstrumenten of ballen etc. binnen een project van je sponsorkind zoals de engelse les, muziekles, traditionele dansles, zwemles of sportles. 

 EXTRA GIFT
Je kunt al een extra gift doen vanaf € 15 per jaar.

Een extra gift voor je sponsorkind kan worden gebruikt om een keer aanvullende kleding te kopen, ondergoed of een nieuw paar slippers of schoolschoenen omdat de oude te klein zijn.