Debby & Ari: november 2012

Debby en Ari

In maart en november 2012 brachten Debby, haar moeder Lilian en haar zoon Sjoerd een bezoek aan Debby's sponsorkind Ari en in november ook aan de Meraih Bintang kleuterschool in kampong Bulak Laut. 


Na in maart 2012 voor het eerst kennis te hebben gemaakt met mijn sponsorkindje Ari en stichting Meraih Bintang in Pangandaran, had ik het geluk om in november weer voor n korte vakantie naar Indonesie te gaan en uiteraard weer een bezoek te brengen.

Direct al bij de begroeting zag ik een hele andere Ari dan 6 maanden geleden. Hij sprong van de brommer af en kwam direct op me afgerend om me op javaanse wijze te begroeten! Met een lach! In tegenstelling tot de eerste keer, toen een zeer verlegen jongetje en weinig emoties tonend, was de blik in zijn ogen en de lach op zijn gezicht een hele verandering. De eerste avond natuurlijk gezellig met elkaar gegeten. 

De volgende dag hebben we de kleuterschool bekeken. Ook dit is zo snel gegaan. In maart was de bouw nog in volle gang en nu was het een kleuterschool, met alles er op en eraan: de kindjes in mooie uniformpjes , mooie tv schermen, lego, mooie speeltuin!! 

‘sMiddags kwamen we weer terug en zongen de kinderen weer voor ons en speelden ze angklung. Ook hier een groot verschil. Zes maanden geleden was het nog heel timide allemaal, maar nu zong iedereen uit volle borst mee. Mijn nicht, die in Tegal woont was met ons meegereisd en wist met Suryadi de boel helemaal op stelten te brengen door met alle kids te zingen en te dansen. Enorme gezelligheid. Na afloop had ik voor alle kids oerhollands snoepgoed meegenomen en kon ik ze blij maken met een kleine traktatie.

De volgende dag was alweer de laatste dag voor ons. ‘sMiddags kwam Darto met 5 kids naar ons hotel toe en hebben we de hele middag gezwommen. Wat voor ons zo gewoon lijkt is voor hun zo bijzonder! ‘sAvonds zijn we weer met z'n allen uit eten geweest bij een heerlijk visrestaurant, waar je na afloop met je voeten in t water kon zitten en de kleine visjes al je dode huidcellen van je voeten afeten ( bleehh hahaha). De kinderen vermaakten zich enorm hiermee!

Al met al is er in die 6 maanden tijd heel veel veranderd. Uiteraard kijk ik het eerst naar Ari, van een terug getrokken, verlegen jongetje, was het nu een goedlachs, zelfverzekerder en nog knapper ventje geworden.

Daarnaast is de kleuterschool toch wel een levendig bewijs van één van de goede dingen die Stichting Meraih Bintang allemaal doet!