eMBi multifunctioneel sport-court

eMBi sport court 

Voor een kind is "spel" van hetzelfde fundamentele belang als scholing en opvoeding. Kinderen ontwikkelen door middel van spel hun fantasie, groeien emotioneel en bouwen aan hun denk- en onderzoeksvermogen.

Spel is daarom door de mensenrechten raad van de Verenigde Naties in 1989 erkend als één van de fundamentele rechten van het kind. We vinden het daarom heel belangrijk om kinderen en jongeren in de kampong, die anders nooit in aanraking zouden komen met sport, de gelegenheid te geven om een teamsport zoals voetbal, basketbal of volleybal te leren spelen. Dit heeft niet alleen een groot sociaal, educatief en sportief karakter, ook is het een uitstekend middel om de verveling in de kampong tegen te gaan. Hiervoor hebben we in 2014 een multifunctioneel sport court gebouwd waar alle 3 de sporten beoefend kunnen worden maar waar volleybal verreweg het populairst is gebleken.


JS - eMBi Volleybal 

Dit is een sportproject dat investeert in kansarme kinderen, tieners en jongeren in Pangandaran, West-Java door middel van volleybal training voor jongens en meisjes. De doelstelling is om hen door middel van het volleybalspel persoonlijke vaardigheden te leren zodat ze hun problemen aankunnen. Volleybal wordt ingezet als middel om zich te uiten, zich te concentreren op een doel, samen te werken, een gevoel van saamhorigheid te geven en een goed voorbeeld te zijn in hun gemeenschap.

De deelnemers aan het sportproject moeten tevens aan een aantal voorwaarden voldoen; zo wordt verwacht dat ze elke dag netjes op de trainingen verschijnen en aanleg hebben voor de sport volleybal. De deelnemers tekenen een manifest waarin gesteld wordt dat ze zich netjes gedragen, niet vechten, geen alcohol drinken of drugs gebruiken maar zich inzetten voor de sport, hun team en de gemeenschap. Er wordt iedere dag aan het eind van de middag getraind op het multifunctioneel sport court van Stichting Meraih Bintang in kampong Bulak Laut of op een klein provisorisch zand veldje in de buurt. De leeftijden van de deelnemers variëren van ongeveer 11 tot 23 jaar. 

De groep jongeren die deelnemen aan het project nemen ook regelmatig deel aan open toernooien in de buurt. Stichting Meraih Bintang organiseert doorgaans 1x per jaar ook zelf een open toernooi. 

Voor dit project hebben we materiaal nodig zoals goede kwaliteit volleyballen, schoenen, sokken en tenues. Nodig voor dit project per jaar is € 2.530 We zoeken hiervoor een sponsor! Het materiaal kunnen we ter plekke aanschaffen.