NODIG VOOR DIT PROJECT: € 2.155

Tenten verhuur

Als je echt van de natuur houdt, dan vind je schoonheid overal! 

Door middel van het eMBi Green project proberen we onze kinderen de waarde van de mooie omgeving waarin zij wonen en het belang van de natuur bij te brengen. Dit bracht ons op het idee om een aantal tenten aan te schaffen zodat we op een goedkope manier, dicht bij de natuur, leuke uitjes kunnen organiseren met onze kids in en rondom Pangandaran. 


Vervolgens bedachten we dat het misschien een goed idee zou zijn om de tenten ook te gaan verhuren. We merken namelijk dat er steeds meer vraag is in het gebied naar dit soort faciliteiten. Het is vooral een gewilde bezigheid van schoolklassen, scoutinggroepen maar ook voor families die vooral op zon- en feestdagen naar Pangandaran komen.

De gemeenschap van kampong Bulak Laut heeft een mooi stukje grond direct aan het strand beschikbaar gesteld wat we hiervoor mogen gebruiken. Behalve het huren van de tenten wordt het ook mogelijk om catering aan het verblijf te koppelen. Deze wordt verzorgd door de vrouwen uit de kampong onder leiding van Ibu Juniah, een van onze 2 bestuursleden in Pangandaran.

De opbrengst uit de verhuur van de tenten en gekoppelde catering wordt voor een deel gebruikt als bijdrage aan de operationele kosten van onze school waar kansarme kinderen gratis onderwijs krijgen. Kinderen kunnen ook na schooltijd hier terecht om deel te nemen aan allerlei gratis projecten/naschoolse activiteiten. Het andere deel van de opbrengst gaat naar de vrouwen uit de kampong die de catering verzorgen. Hen helpt het om meer zelfredzaam te worden doordat zij zo extra inkomen kunnen genereren voor hun familie.

Nodig voor dit project:

  • € 1.525 voor de aanschaf van 22 tenten
  • €    630 voor de aanschaf van 50 trekking matjes 180 x 60 cm
  • € 2.155 TOTAAL