Korte nieuwsberichten - Archief

Juni 2021
 


 

LOCKDOWN

Helaas  is  Pangandaran sinds 29 juni weer in lockdown - voorlopig tot 10 juli a.s. Dit is in verband met het snel oplopende aantal besmettingen door de Indiase delta variant.

 

 

 

EINDE SCHOOLJAAR 2020-2021

Ondanks het afgelopen, moeilijke, corona jaar kunnen we een heel mooi resultaat melden! Alle 50 kinderen uit ons sponsor een kind project zijn over naar het volgende jaar of geslaagd. Maar ook de 28 kinderen uit de eerste klas van onze lagere school zijn over naar de tweede klas. 84 kinderen van onze kleuterschool konden vorige week hun certificaat in ontvangst nemen en gaan door naar een van de lagere scholen in Pangandaran. De studenten welke wij ondersteunen mogen ook allemaal door naar het volgende studiejaar en Farid kunnen wij feliciteren. Hij heeft zijn studie industriële techniek aan de Unigal universiteit in Ciamis afgerond. De diplomauitreiking zal aan het eind van dit jaar plaatsvinden.

 

WE DOEN HET SAMEN!

Het verhaal over Sri, een meisje uit de allereerste groep van ons "sponsor een kind project" begin 2012.  Lees haar verhaal hier

Wil JIJ ook hèt verschil maken in het leven van een kind? Meer info hier of ga meteen naar de actuele wachtlijst en help Zakira, Syfa, Ilham of Ayu ook op weg naar een betere en mooie toekomst! Spreekt het sponsoren van een kind je aan maar kun je het sponsorbedrag niet alleen opbrengen? Doe het dan samen met familie, vrienden, buren, school, klas, collega’s, sportclub of bijvoorbeeld als bedrijf.


SHINTA VOLGT HAAR DROOM!

Shinta, net geslaagd voor de hogere middelbare school in Pangandaran, is dankzij haar sponsor op 15 juni kunnen starten met de beroepsopleiding voor kapster & schoonheidsspecialiste aan de Johnny Andrëas School & Training in Bandung. Wij wensen haar heel veel succes!

Help jongeren zoals Shinta een beroepsopleiding of universitaire studie te volgen voor een betere toekomst en draag bij aan ons studiefonds

 


 

 

MAX MAAKT MOGELIJK!

Max maakt mogelijk' Dit keer ook voor ons! Dankzij hun mooie donatie konden we in april en mei in totaal 264 voedselpakketten uitdelen aan kwetsbare ouderen in Pangandaran. Terima kasih banyak <3

 

HEUVELLAND 4-DAAGSE 2021 AFGELAST!

Geen heuvelland 4-daagse dit jaar, wel een alternatief. Ieder jaar lopen normaliter een aantal mensen dit als sponsorloop voor onze projecten onder het mom van 'wandel voor een ander'. Evenals vorig jaar is de Heuvelland 4-daase helaas ook dit jaar afgelast in verband met corona. Na overleg met de gemeente Valkenburg aan de Geul en de veiligheidsregio heeft de organisatie besloten om het evenement ook dit jaar niet door te laten gaan. De 33e Heuvelland 4-daagse zal nu worden gehouden van 11 t/m 14 augustus 2022. Een aantal van onze wandelkanjers heeft aangegeven om toch te willen lopen dit jaar om geld in te zamelen voor ons project schoolspullen voor kansarme kinderen in Pangandaran. Zij zullen 4 dagen resp. 10 en 20 km per dag lopen als onderdeel van de 'rugzak 10-daagse' van 12 t/m 15 augustus. Deze wandeltochten zijn op eigen gelegenheid en kunnen worden gestart vanaf verschillende locaties in Berg en Terblijt. Wil je onze wandelaars een hart onder de riem steken en daarmee ons project steunen? Doe dan veilig & makkelijk een donatie online. Alvast terima kasih banyak.


HELP KANSARME NAAR SCHOOL TE (BLIJVEN) GAAN!

Gezondheid is de prioriteit tijdens deze corona pandemie. Maar we mogen het belang van onderwijs voor kinderen niet negeren. Ons project voor 2021 is daarom ook om tenminste 105 kansarme kinderen uit arme families in Pangandaran te voorzien van schoolbenodigdheden zodat zij naar school kunnen (blijven) gaan. Kun je wat missen, doe een donatie via: NL 19 INGB 0653210191 o.v.v.  2021 schoolbenodigdheden of doneer direct   Help jij mee? Alvast heel erg bedankt!

 

 

ILHAM WACHT OP EEN SPONSOR

Dit is Ilham samen met zijn moeder en jongere tweeling broertje & zusje. Ilham is 7 jaar oud en als hij later groot is wil hij graag in het leger zegt hij. Zijn vader is seizoenswerker en werkt op zaterdag en zondag bij de verhuur van paardjes op het strand in Pangandaran. Dit is de enige regelmatige bron van inkomsten die de familie heeft. Ilham's moeder is momenteel zwanger van haar 4de kindje. Beide ouders zijn laaggeletterd. Word JIJ Ilham's held? 

Meer info: Wachtlijst


 

 

In mei is er € 19.95 commissie bijgekomen op het SponsorKliks account van Meraih Bintang. Iedereen bedankt die heeft meegeholpen door te SponsorKlikken. Met een simpele klik kan jij Meraih Bintang ook gratis sponsoren, het kost jou namelijk niets extra's! Kijk op deze link om alle deelnemende winkels te zien. Hoe werkt gratis sponsoren? Heel simpel, als jij via deze link iets koopt, bijvoorbeeld bij BOL, Thuisbezorgd, Coolblue, Booking etc dan ontvangt Meraih Bintang geld van SponsorKliks. De link bevat namelijk een code om Meraih Bintang te herkennen en jij betaalt hetzelfde als wanneeer je direct naar de webwinkel van je keuze zou gaan, vandaar "gratis sponsoren".